Nieuws & Events Terug 29 april 2017

Zitvolleybal Apollo Mill naar zilver op NK


Het zitvolleybalteam van Apollo heeft zaterdag 29 april een zilveren medaille veroverd op het Nederlands Kampioenschap zitvolleybal in Houten. In een spannende finale moest het team het uiteindelijk afleggen tegen de verdedigend kampioen Holyoke uit Belfeld.


Apollo Mill had zich in de reguliere competitie verzekerd van de eerste plaats en trachtte die favorietenrol waar te maken tijdens de Final Four, waar de vier beste teams op de ranglijst onderling streden om de Nederlandse titel. ’s Ochtends rekende Apollo af met Allvo uit Almere. De ploeg uit Mill kwam eenvoudig op een 2-0 voorsprong, waarna de derde set onverwachts nog werd verloren na een ruime marge te hebben weggegeven. In de vierde set werd echter orde op zaken gesteld en met hetzelfde daadkrachtige spel als in de eerste twee sets kon de 3-1 zege worden veiliggesteld.


In de finale wachtte zoals verwacht Holyoke. De Limburgers werden de laatste drie jaar op rij landskampioen en eindigde in de competitie op één puntje van Apollo Mill. Het team uit Belfeld had in de halve finale met 3-1 afgerekend met Sneek om zo een finale af te dwingen tussen de beste twee teams uit de Eredivisie. Apollo begon voortvarend aan de eindstrijd. Met veel servicedruk werd er snel een gat geslagen en door iedere fout van Holyoke af te blijven straffen kon de eerste set met 25-14 worden gewonnen. Daarna kwam de finale veel meer in evenwicht. Apollo kon minder dwingend spelen, terwijl Holyoke de foutenlast juist flink terugschroefde en daarmee de druk kon verleggen naar Apollo. De set ging lange tijd gelijk op, maar een paar sterke aanvallen van Holyoke maakten uiteindelijk het verschil voor een 22-25 eindstand.


Met de gelijke stand op het scorebord ontspon zich een razend spannende derde set die uiteindelijk beslissend bleek te zijn voor het verdere verloop van de finale. Apollo kwam weer terug in het hoge niveau van de eerste set, terwijl ook Holyoke op het toppen van de kunnen speelde. Hartstochtelijk gesteund door een buslading fanatieke supporters werd er door Apollo in de lange rally’s voor ieder punt gesteden en bij 23-21 leek het de derde set voor het oprapen te hebben, maar kleine inschattingsfoutjes en pech bij duels aan het net leidde ertoe dat Holyoke vier punten op rij pakte en daarmee de 1-2 voorsprong in sets. Daarmee was het verzet van Apollo Mill ook gebroken. Men kwam niet meer voorbij de blokkracht van Holyoke, waar de ploeg uit Belfeld door de comeback inmiddels met vleugels begon te spelen. Apollo liep al snel achter de feiten aan, zag het gat steeds groter worden en moest uiteindelijk in een 12-25 nederlaag berusten. De champagne was daarmee voor Holyoke, voor Apollo restte na een ijzersterk seizoen alleen de bloemen en een zilveren medaille.


Ook speelde, een  voor de gelegenheid samengesteld, jeugdteam van Apollo mee in het Jeugd NK zitvolleybal, tevens in Houten.  In een viertal wedstrijden werd er gestreden om de Nederlandse titel tot 12 jaar. Marinus, Sanne, Lars, Bente, Lieke, Merel, Tijn en Jelke verdiende onder luide aanmoediging van de Millse supporters hier een mooie 4e plek.  Copyright © 2017   alrode.nl   Alle rechten voorbehouden.

Meer foto’s